Start    |    Produkter    |     SAFETRON ES19

Elslutbleck ES19

Brandklassat elslutbleck med listtrycksteknik och marknadsledande prestanda

SAFETRON ES19 är ett brandklassat elslutbleck av typen standard med listtrycksteknik som är lämplig för brandigenhållande dörrar med normalt ställda krav på säkerhet men höga krav på driftsäkerhet. Elslutbleck ES19 passar bra som daglåsning i skalskydd och internlåsning inom handel, kontor och industri eller i entréer och allmänna utrymmen i flerbostadshus.

SAFETRON ES19 tillhör samma produktfamilj som ES17 och bygger därför till stora delar på samma beprövade konstruktion men med skillnaden att ingående detaljer hos ES19 är anpassade för brandigenhållande egenskaper.

SAFETRON ES19 levereras som rättvänd eller omvänd funktion, kolvkontakt finns som tillval. ES19 har dessutom skyddad elektronik med teknik hämtad direkt från vår motorlåsserie 6000.

Brandcellsgränser

SAFETRON ES19 är certifierad och CE-märkt för användning i brandcellsgränser högst brandteknisk klass: 120min.

Listtrycksteknik

SAFETRON ES19 har listtrycksteknik vilket innebär att låset öppnar trots att tryck mot dörren föreligger. Listtryck är ett normalt förekommande fenomen ofta orsakat av exempelvis övertryck i fastigheten, skeva dörrar eller att snö/grus hamnat i dörrspringan. Elslutbleck ES19 eliminerar dessa problem och förhindrar onödiga driftstopp.

Multispänning

ES19 klarar multispänning 12-24VDC. Detta effektiviserar lagerhållning och urvalet blir enklare vid projektering. Detta ger också fördelar för servicesegmentet där man undviker behovet av att tillhandahålla olika varianter för att få funktion.

Lägst strömförbrukning i segmentet

SAFETRON ES19 har lägst strömförbrukning i segmentet med endast 35mA vid 24VDC, både i rättvänd och omvänd funktion. Detta bidrar starkt till en mer kostnadseffektiv dörrmiljö, speciellt i större anläggningar där dimensionering av transformatorer och batteribackup annars kan innebära en stor kostnad.

Liten nog att passa i alla urtag

Tack vare sin litenhet passar SAFETRON ES19 i praktiskt taget alla urtag förberedda för elslutbleck av typen standard. Den lilla storleken tillåter även 150mm montagestolpar anpassade för innerdörrar. Detta innebär att ES19 är väl lämpad som elektrisk låsning av t.ex. kontorsmiljöer.

Ett stolpsortiment

Alla SAFETRON elslutbleck av typen standard delar samma stolpsortiment som. Alltid i rostfritt stål och framtagna tillsammans med ledande dörr- och profiltillverkare i Skandinavien.

Gå till montagestolpar

Utvecklad och tillverkad i Sverige

SAFETRON ES19 är precis som alla våra elslutbleck utvecklade och tillverkade i Sverige för den Skandinaviska marknaden. Våra lås tillverkas av material som klarar tuffa miljöer.

Beprövad

Produktfamiljen ES17/ES19 tillhör våra mest sålda lås och säkerställer funktion i tiotusentals dörrar varje dag i hela Skandinavien.
Tekniska data
Spänningsmatning 10-30 VDC
Strömförbrukning 35mA @ 24VDC

Ladda ner