Start    |    Produkter    |     SAFETRON 3600
Motorlås för framtidens
digitala dörrar

Börja utforska

SAFETRON 3600

SAFETRON 3600 är ett motorlås som har sitt ursprung i vår professionella motorlåsserie 6000 men som är anpassad för användning i digitala dörrar i bostadssektorn. Motorlåset är det snabbaste på marknaden med en öppningstid på 0.1 sekunder vilket säkerställer driftsäkerheten även i högfrekventa dörrmiljöer.

Den förstärkta hakregeln drivs av den inbyggda motorn och styrningen är skräddarsydd för privatmarknaden där mekanisk till/upplåsning måste tillgodoses. Denna nya styrning tar också bort risken att bli utelåst till skillnad från ett traditionellt motorlås för kommersiella fastigheter som låser automatiskt vid aktiv dörrkontakt.


Öppna via app


SAFETRON 3600 kan både öppnas och låsas genom appstyrning. Låset ansluts till en dedikerad dörrcentral till vilken en eller flera fastighetsappar anslutsÖppna via nyckel


SAFETRON 3600 kan även öppnas och låsas genom nyckel eller vred precis som ett vanligt mekaniskt bostadslås. Detta säkerställer funktion trots strömbortfall eller annan driftstörning.


Certifierad låsprodukt

SAFETRON 3600 är certifierad enligt Stöldskyddsföreningens norm SSF 3522 samt den europeiska standarden SS-EN 14846. SAFETRON 3600 är också godkänd som låsning i en säkerhetsdörr enligt RC3 och RC4.

Inga kostsamma batteribyten

Flera projekt har visat att underhållskostnaderna för batteridrivna enheter ofta långt överskrider dem på förhand uppskattade. SAFETRON 3600 drivs av fast installation vilket i stora fastighetsprojekt har visat ge årliga kostnadsbesparingar på hundratusentals kronor. Dessutom är detta ett miljömässigt smart val.

Brandceller

Lägenheter utgör ofta sin egen brandcell, därför är det viktigt att ha certifierade dörrlösningar för brandigenhållande funktion. SAFETRON 3600 är certifierad för användning i brandcellsgränser högst brandteknisk klass 120 min.

Appstyrning för lägenhetsdörrar

SAFETRON 3600 ansluts till en dörrbox och styrs sedan genom en av flera kompatibla fastighetsappar. Användaren skickar lås/upplåsningskommando till låset via sin fastighetsapp och därefter låser motorlåset till eller från genom den inbyggda motorn. Remote-styrning av dörren för att släppa in t.ex. hantverkare har aldrig varit enklare eller tryggare.

Kompatibla fastighetsappar


Accessy

Accessy är en helt ny appbaserad tjänst som smidigt och säkert öppnar alla typer av dörrar med din mobil. Du slipper hålla reda på alla nycklar, kort och brickor – din digitala nyckel finns i din Accessy-app.

Telcred

Molnbaserat och öppet passersystem för uppkopplade dörrmiljöer som omfattar hela fastigheten. Telcred stödjer flertalet sätt att öppna; nyckelbricka, mobil (fjärröppning), kod och webblänkar.

Your block

Fastighetsapp anpassad för bostadssektorn. Koppla upp alla medlemmar i fastigheten och gör fastighetens gemensamma resurser bokningsbara.


Statusindikeringar

Tack vare motorlåsets inbyggda sensorer kan du genom appen se om låset är låst eller olåst om dörren är öppen eller stängd. Du behöver inte längre fundera om du verkligen låste dörren när du lämnade bostaden, och det bästa av allt - har du glömt kan du alltid låsa dörren från mobilen utan att behöva vara på plats.

Anpassad för moderna dörrar

SAFETRON 3600 har modern kolvplacering enligt ASSA connect vilket innebär att låset är anpassad för framtidens säkerhetsdörrar från de större dörrproducenterna i Skandinavien.

Utvecklad och tillverkad i Sverige

SAFETRON 3600 är precis som alla våra motorlås utvecklad och tillverkad i Sverige för den Skandinaviska marknaden. Våra lås tillverkas av material som klarar tuffa miljöer och säkerhetskrav. Vi sparar inte in där andra gör utan garanterar högkvalitativa produkter även om det innebär en dyrare tillverkningsprocess.

Hardox®

Väsentliga detaljer är producerade i Hardox®-stål från SSAB, ett stål med världsunika egenskaper gällande slitstyrka, hårdhet och seghet. Varför tillverka produkter med material från andra länder när vi är bäst i världen på hemmaplan?
Tekniska data
Spänningsmatning 10-30 VDC
Strömförbrukning 60mA
Signaler från låset
  • Dörrstatus
  • Regel ute
  • Regel inne