Skip to main content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lediga tjänster 0

Nedan ser ni vilka tjänster vi just nu söker men vi välkomnar alltid spontanansökningar, skicka in den till jobb@safetron.com


Nyheter
Merch till sommarens äventyr
12 juni 2024
Förra årets sommar give-aways blev en braksuccé och därför går vi nu all-in! Den 11 juni öppnade vi vår Merch store med en limiterad kollektion av noggrant utvalda SAFETRON merch för sommarens alla äventyr.
Video: Framtidens digitala lägenhetsdörr
13 maj 2024
Vi besökte Nordbygg 2024 och tog en titt på framtidens digitala lägenhetsdörr som Hellbergs Dörrar visade - med lås från SAFETRON
SL620 – en teknisk innovation
27 februari 2024
Varför är SAFETRON SL620 ett av marknadens mest populära eltryckeslås? Vi förklarar innovationen som är SL620.
Vi besöker projekten
Prestigefyllt bostadsprojekt i Stockholm
Det är alltid trevligt att besöka projekten där våra produkter används, vi fick möjligheten att följa med till ett i centrala Stockholm.
Sveriges nordligaste badhus
Idag har vi fått besöka miljardprojektet som är Sveriges nordligaste badhus: Midnattssolsbadet i Kiruna. Vår Jonas Hellström har tillsammans med Caverion i Piteå samarbetat under projekteringsprocessen.
Vi besökte Karlatornet
Idag fick vi chansen att besöka Karlatornet, ett av de största byggnadsprojekten i Sverige. Vi är givetvis väldigt stolta över att ha levererat projektets samtliga elektroniska lås.

Eltryckeslås

Eltryckeslås är ett så kallat elektromekaniskt lås som används i högfrekventa dörrar med normalt ställda krav på säkerhet men höga krav på driftsäkerhet. Eltryckeslås aktiveras elektriskt via ett passagesystem genom t.ex. kod, tag eller passerkort.

Låsen finns i olika utföranden för olika typer av användningsområden och säkerhet. Eltryckeslås används med fördel där krav på en snabb låsning finns och kan användas på såväl lätta innerdörrar till tunga ytterdörrar.

Låsen kan användas tillsammans med de flesta förekommande styrfunktioner på marknaden, t.ex kodlås, kopplingsur och passersystem. Information om låsets status och dörrens läge fås via inbyggda givare. Låsen kan alltid öppnas manuellt med cylinder eller vred. SAFETRON eltryckeslås får användas i brandcellsgränser.

Split funktion

Modeller utrustade med split funktion innebär att utsidans trycke är elektriskt styrt medan insidans trycke alltid är mekaniskt inkopplat och därigenom alltid medger en mekanisk utpassage. På detta sätt slipper man en öppnaknapp på insidan.

Enkel funktion

Modeller med enkel funktion innebär att både utsidans och insidans trycke är elektriskt styrt. På insidan krävs en öppnaknapp eller passagekontroll, det sistnämnda alternativet används med fördel om man vill höja övervakningen ytterligare.

Tillbehör

Vi erbjuder ett brett sortiment av tillbehör till våra eltryckeslås.

Justerbar kolvplacering

SAFETRON SL620 har en patenterad hybridteknologi som möjliggör ändring av kolvplacering. Detta innebär att låset kan användas tillsammans med slutbleck och karmurtag anpassade för både ASSA connect samt ASSA classic modul serierna.

Detta ger i sin tur en enorm flexibilitet vid installation men också vid projektering där dörrar ofta saknar utförlig beskrivning. Med SL620 kommer låset alltid att passa oavsett hur dörren ser ut – oavsett om dörren är ny eller äldre befintlig. 


SAFETRON 5 års garanti

Vi är medvetna om branschens utmaningar i nybyggnadsprojekt där krav finns på längre garantitid. 

Vi vill göra denna process så enkel som möjligt för våra kunder och erbjuder därför 5 års garanti som standard på alla våra produkter. 


Frågor och svar

 • Vad är ett eltryckeslås?

  Ett eltryckeslås är ett elektromekaniskt lås som aktiveras elektriskt via ett passagesystem genom t.ex. kod, tag eller passerkort.

 • Hur fungerar ett eltryckeslås?

  Låsningen i ett eltryckeslås sker genom till/frånkoppling av trycket. Låsets fallkolv blockeras av förreglingskolven när dörren är stängd och kan inte manipuleras.

 • Vad innebär rättvänd / omvänd funktion?

  Rättvänd funktion innebär att låset är låst strömlöst och därmed öppnar när låset strömsätts, omvänd funktion fungerar tvärt om och låsning sker när låset strömsätts.

 • Varför split funktion?

  Genom att tillåta mekanisk utpassering elimineras behovet av en öppnaknapp samtidigt som nödutrymningskraven tillgodoses.

 • Vad är listtryck?

  Positivt eller negativt tryck på dörrbladet som därmed påverkar på låsmekanismen. Detta orsakas normalt av t.ex. tätningslister eller skeva dörrar.

 • Vad är multispänning?

  Detta innebär att låset kan drivas av både 12V och 24V och därmed inte behöver beställas som antingen eller.

 • Vad är SAFETRON hybridteknologi?

  Hybridteknologi är vår egenutvecklade och patenterade lösning som möjliggör en flexibel kolvplacering för att säkerställa passform i alla typer av dörrmiljöer oberoende av urtag.

 • Kan jag kombinera ett eltryckeslås med dörrautomatik?

  Det har tidigare inte varit möjligt att använda eltryckeslås i kombination med dörrautomatik vi har lanserat lösningen – SAFFETRON SL630, som erbjuder stöd för dörrautomatik och brandigenhållning.

 • Varför finns brandgodkända eltryckeslås?

  Boverkets regler kring brandigenhållande funktion har sin grund i att brandspridning skall minimeras. Mot detta certifieras bl.a. eltryckeslås.

 • Vad är frångänglighet?

  Frångänglighet innebär att dörrmiljön skall ha stöd för tillgänglig nödutrymning genom dörrautomatik.

 • Vad innebär återinrymning?

  Återinrymning innebär att en person som nödutrymt genom en dörr också ska kunna återvända utan att dörren går i lås.

Position Right Click

Vitae congue eu consequat ac. Sed euismod nisi porta lorem. Amet consectetur adipiscing.

Velvet Pillows

Vitae congue eu consequat ac. Sed euismod nisi porta lorem. Amet consectetur adipiscing.